500 jaar Reformatie in Muziek & Dans

Op zondagmiddag 29 oktober (Thomaskerk Amsterdam) en zaterdagmiddag 4 november (Kloosterkerk Den Haag) vindt er twee maal een concert plaats in het kader van 500 jaar Reformatie. In muziek en dans zullen thema’s uit de Reformatie, die nog altijd actueel zijn, belicht worden. Deze thema’s zullen zijn: strijd, vrijheid en individualiteit. Een uitdagend en zinnenprikkelend programma met muziek van Bach tot modern, improvisatie, (twee) orgel(s), dansers en instrumentalisten. Choreografe Mayke van Veldhuizen ontwierp bij de muziek moderne dans welke uitgevoerd wordt door haar zelf, Sherise Strang en Debora Regoli. Met Harmen Trimp bespeel ik de beide orgels van de Thomaskerk en Kloosterkerk, daarnaast werkt trombonist Matthijs van der Moolen mee aan het programma. Een uniek concert waarbij niet alleen de orgels maar ook de ruimtelijke mogelijkheden van de beide kerken ten volle worden benut! Aanvang van beide concerten: 16.00u. Zie ook de Agenda.

Orgel & Koor

Op vrijdag 13 oktober werk ik mee aan een concert van het Residentie Kamerkoor o.l.v. Jos Vermunt in de Pieterskerk Utrecht. Op het programma staan o.a. Laudes Organi van Kodaly (voor koor en orgel) en het recent gecomponeerde Aube van Daan Manneke (voor vier koren en orgel).
De week daarna verblijf ik met het Haags Matrozenkoor in Ierland, voor enkele concerten in o.a. de cathedralen van Cork en Cobh.

Andriessen/De Klerk-concerten

Dit jaar zijn de Nederlandse componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden geboren. Ter gelegenheid daarvan vindt er eind deze maand een festival plaats in Haarlem (zie www.andriessendeklerkfestival.nl). Tijdens het slotconcert op dinsdagavond 3 oktober om 20.15u bespeel ik het orgel in de Philharmonie Haarlem. Er klinken dan werken voor orgel en orkest. Zaterdagmiddag 7 oktober vindt er om 16.00u in de Kloosterkerk een concert plaats met muziek van deze jubilarissen. Op het programma werken voor orgel en koper, orgel solo en orgel en spreekstem. De volledige programma’s van deze twee bijzondere concerten zijn te vinden in de Agenda. Van harte welkom!