Schuytfestival

Van 8 t/m 10 juni vindt het Schuytfestival plaats in Leiden, ter ere van de grootste componist die deze stad heeft voortgebracht: Cornelis Schuyt (1557 – 1616). Op zaterdagavond 9 juni vindt er een concert plaats in de Pieterskerk, waar Schuyt organist geweest is. Tijdens dit concert voer ik met een projectkoor werken uit de Leidse Koorboeken uit, die Schuyt ongetwijfeld gekend moet hebben. Bijzondere koorwerken die zelden worden uitgevoerd. Daarnaast klinken er instrumentale werken van Schuyt, uitgevoerd door het Praetorius Ensemble. Ook zullen koor en ensemble tegelijkertijd te horen zijn in twee werken van Schuyt. In de pauze van het concert zal een plaquette ter ere van Schuyt onthuld worden in de Pieterskerk door burgermeester Henri Lenferink. Voor meer info, zie: www.schuytfestival.nl 

Zomerconcert Woerdens Kamerkoor

Zaterdag 2 juni om 15.30 geeft het Woerdens Kamerkoor een luchtig zomerconcert in de Lutherse Kerk in Woerden. Het is de eerste keer dat het Woerdens Kamerkoor onder mijn leiding concerteert. Van harte welkom! Zie agenda voor meer info.

Muziek & Poezie WO II

Op zaterdag 14 april verzorg ik met actrice Tatiana Radier een bijzonder concert in de Kloosterkerk in het kader van de Haagse Vrijheidsweken. Tijdens dit concert klinkt er orgelmuziek en worden er gedichten voorgedragen die zijn ontstaan in de oorlogstijd. De nadruk ligt daarbij op muziek en poëzie uit en rond de Tweede Wereldoorlog, maar er zullen ook verbanden worden gelegd met andere oorlogen en tijden. Het belooft een boeiende afwisseling van muziek en poezie te worden. Van harte welkom!
Aanvang: 16.00u