Andriessen/De Klerk-concerten

Dit jaar zijn de Nederlandse componisten Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden geboren. Ter gelegenheid daarvan vindt er eind deze maand een festival plaats in Haarlem (zie www.andriessendeklerkfestival.nl). Tijdens het slotconcert op dinsdagavond 3 oktober om 20.15u bespeel ik het orgel in de Philharmonie Haarlem. Er klinken dan werken voor orgel en orkest. Zaterdagmiddag 7 oktober vindt er om 16.00u in de Kloosterkerk een concert plaats met muziek van deze jubilarissen. Op het programma werken voor orgel en koper, orgel solo en orgel en spreekstem. De volledige programma’s van deze twee bijzondere concerten zijn te vinden in de Agenda. Van harte welkom!

Pauzeconcert Kloosterkerk

Woensdag 30 augustus geef ik het laatste pauzeconcert van het seizoen. Op het programma werken van Piet Kee (t.g.v. zijn 90e verjaardag), Albert de Klerk, Cesar Franck en Flor Peeters. Voor het volledige programma zie de Agenda. Aanvang 12.45u.

Cantatedienst

A.s. zondag beginnen de cantatediensten in de Kloosterkerk aan hun 55e jaargang, met ditmaal een solocantate voor tenor: BWV 55. Op het orgel klinkt BWV 542, Fantasia en Fuga in g-moll. Aanvang: 10.30u